Objavljena dugoročna prognoza za BiH: Kada će padati snijeg?

Objavljena je dugoročna vremenska prognoza za Bosnu i Hercegovinu, a kako se navodi u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, naredne sedmice očekuju se sniježne padavine.

Do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini će preovladavati nestabilno vrijeme s kišom. Intezivnije padavine očekuju se u Hercegovini i u jugozapadnoj Bosni. Više sunčanih intervala izgledno je krajem sedmice u Hercegovini, dok će se u ostalim područjima zadržat oblačno vrijeme s povremenom kišom, piše u saopćenju.

Jutarnje temperature zraka kretat će se između 3 i 9 stepni u Bosni, a u Hercegovini do 14 stepeni. Maksimalne dnevne temperature imat će vrijednosti između 10 i 15 stepeni u Bosni, a na jugu zemlje oko 18 stepeni.

U periodu od 13. do 19. novembra preovladavat će nestabilno vrijeme s kišom u Hercegovini. U planinskim i predplaninskim područjima Bosne očekuje se snijeg i susnježica. Prema trenutnim sinoptičkim kartama veće količine padavina prognoziraju se početkom sedmice. Pred kraj prognoziranog perioda, snijeg je moguć i na krajnjem sjeveru Bosne. Temperature zraka će biti u laganom padu, maksimalne dnevne od 6 do 10 stepeni, početkom i od 2 do 7 stepeni krajem sedmice, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: