Novi uslovi za putovanje u Njemačku, Švicarsku i Austriju iz BiH

Zbog pogoršane epidemološke situacije, Bosna i Hercegovina je od 12.09.2021. godine, proglašena zemljom visokog rizika od strane Njemačke.

Putnici koji su vakcinisani mogu putovati u Njemačku bez ograničenja, pri tome moraju da vode računa o tome da je osoba koja putuje primila drugu dozu vakcine (u slučaju osobe koja je prebolovala COVID 19: jedna primijenjena doza vakcine), najmanje 14 dana prije datuma putovanja, te da je vakcina priznata na web stranici Instituta Paul Ehrlich ( Pfizer, Moderna, Astra Zeneca,Johnosn&Johnoson).

Za putnike koji nisu vakcinisani, uslove putovanja mogu provjeriti na linku:https://www.bundespolizei.de/…/01Mel…/2020/03/200317_faq.

Svi putnici prilikom ulaska u Njemačku moraju imati popunjen digitalni PLF obrazac kojem možete pristupiti preko web stranice:www.einreiseanmeldung.de

U slučaju neposjedovanja digitalnog PLF obrasca, putnici neće biti u mogućnosti da putuju.

Putnici koji putuju sa Međunarodnog aerodroma Tuzla za Švicarcku, Basel (MLH) moraju imati negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili antigen test 24h na COVID-19 za ulazak u Švicarsku (bez obzira gdje putuju dalje).

Djeca do 11 godina ne trebaju test.

Izuzeti od testa COVID-19 su potpuno vakcinisani putnici (obje doze) te putnici koji su prebolovali COVID 19 u proteklih 6 mjeseci uz  potvrdu o oporavku.

Svi putnici na letovima za Austriju, tokom leta i boravka na aerodromima u Austriji, moraju da nose FFP2 masku bez respriratornog ventila ili masku sa istovjetnim standardima FFP – 2 maske, saopćeno je sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: