Nove sniježne padavine, problemi na putevima širom BiH

Kolovoz je pretežno mokar, a zbog nestabilnih vremenskih prilika savjetujemo opreznu vožnju prilagođenu trenutnom stanju na putevima. Ugaženog snijega ima na dionicama Kupres-Bugojno i Sarajevo-Rogatica, saopćeno je danas iz BIHAMK-a. Zbog ugaženog snijega na kolovozu obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnom pravcu Sarajevo-Rogatica na području Romanije.

Kako piše u saopćenju, snijeg mjestimično pada i na ostalim dionicama u višim predjelima, ali se za sada ne zadržava na kolovozu. Na jake udare vjetra, iz BIHAMK-a upozoravaju u centralnim i jugozapadnim krajevima. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, posebno u usjecima, kao i na planinskim prevojima. Na mjestima gdje se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena signalizacija čije poštivanje je obavezno. Posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno.

”Zbog radova na sanaciji odrona na magistralnom putu M-16 Banjaluka–Crna Rijeka u mjestu Dabrac, saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Jednom trakom naizmjenično saobraća se i u tunelu Vranduk na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje su u toku sanacioni radovi.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor”, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: