NIKO NEĆE BITI POŠTEĐEN POSLJEDICA NEUSVAJANJA SETA BORAČKIH ZAKONA I PROPASTI STAND-BY ARANŽMANA!

Niko neće biti pošteđen posljedica neusvajanja seta boračkih zakona i propasti stand-by aranžmana, upozorio je premijer Mustafa Mujezinović boračka udruženja s kojim se i danas susreo u zgradi Vlade. Borački zakoni preduvjet su za drugu tranšu stand-by aranžmana i imlementaciju kredita Svjetske banke za stabilizaciju budzeta u ovoj godini, međutim nema saglasnosti boračkih udruženja za njihovo usvajanje u formi u kojoj se nalaze u paralamentarnoj proceduri.

Intenzivni pregovori premijera Mustafe Mujezinovića s predstavnicima boračkih udruženja nastavljeni su i danas, ali nisu urodili plodom.

Premijer se nadao da će, nakon što su boračka udruženja pristala na koeficijent i usklađivanje sa inflacijom, konačno pristati i na imovinski cenzus, čime bi se otvorila vrata nastavku implementacije stand-by aranžmana i drugim kreditima međunarodnih organizacija. Na to nisu pristali čak ni nakon što je premijer pristao na uvođenje cenzusa za sve korisnike budžeta i javnu upravu, što bi, praktično, značilo da pojedinci koji sebe nazivaju stručnjacima, pa zato rade za velike novce gdje god stignu jer nemaju efektivan rad na jednom radnom mjestu, više neće moći neograničeno zarađivati kao dosada.

FTV.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: