Nerdin Ibrić napadač na policijsku stanicu u Zvorniku

Napadač na policijsku stanicu u Zvorniku je Nerdin Ibrić (1991), sa prijavljenim prebivalištem u Sapni.

Ovo je potvrdio ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač navodeći da je napad izvršen u vrijeme smjene u policijskoj stanici.

To, kako je naveo, znači da je “napadač znao kada se vrši smjena i da tada ima najviše policajaca”.

Lukač je, kako je javio RTRS, kazao da je napadač došao automobilom ispred policijske stanice, pucao iz puške i policajca ubio na vratima.

Potom je, kako je kazao, ušao u policijsku stanicu i nastavio da puca i tom prilikom ranio još dvojicu policajaca.

-Ostali policajaci su zapucali prema njemu i napadač je ubijen tokom razmjene vatre – rekao je Lukač.

Dodao je da je napadač bio naoružan s dvije puške i pištoljem, a da su mu džepovi bili puni municije.

– Nećemo dozvoliti da teroristi vladaju, bezbjednost je podignuta na najviši nivo. Govorili smo da je borba protiv terorizma potrebna. Moramo zaštititi naše policajce, građane i ustanove, jer ovo može biti početak mnogo gorih dešavanja u Republici Srpskoj – rekao je Lukač.

Članovi porodica povrijeđenih policajaca ispred Opšte bolnice Zvornik očekuju vijesti budući da je u toku operacija jednog od policajaca.

Miroslav Prodanović, dežurni hirurg je rekao novinarima da su poslije 19 sati u hiruršku ambulantu dovezena tri policajca od koji je jedan preminuo. Drugi je zadobio prostrelnu ranu desnog ramena i izvan je životne opasnosti, a kod trećeg su povrijeđene obje šake i on je na operaciji, javio je reporter Anadolu Agency iz Zvornika.

Mersad Mehmedović, predsjednik Skupštine Opštine Zvornik je rekao da je prema informacijama s kojima raspolaže, nepoznata osoba pucajući iz automatske puške ubila jednog policajca i ranila dvojicu.

“Niko još uvijek ne zna tačno šta se dešava”, rekao je.

Policija na ulazu u Zvornik pregleda vozila koja ulaze u grad, na gradskim ulicama i u blizini objekata institucija te vjerskih objekata pojačane su mjere sigurnosti.

Ministar unutrašnjih poslova bh. entiteta Republika Srpska (RS) Dragan Lukač je na mjestu događaja.

 

 

(Anadolija/RTRS)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.