Nema podrške za nastavak plaćanja RTV taksi putem telekom operatera do kraja 2017. godine

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije podržao principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o Javnom radiotelevizijskom sistemu BiH koji je predložio Predstavnički dom državnog parlamenta, a koji je predviđao da RTV taksu nastave naplaćivati telekom operateri do kraja 2017. godine.

Delegati su prihvatili mišljenje Komisije za vanjsku i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda koja nije podržala predloženi zakon, tako da po proceduri to znači da je zakon odbijen.

U vezi s tim je prihvaćen zaključak prema kojem Dom naroda zahtijeva od Vijeća ministara BiH, Ministarstva komunikacija i prometa i Upravnog odbora BHRT-a da hitno pristupe realizaciji zaključaka koje je Dom naroda ranije usvojio.

Dom naroda odgodio je razmatranje principa Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o radu u institucijama BiH čiji je predlagač Predstavnički dom državnog parlamenta.

Delegati su usvojili zaključak o formiranju Interresorne radne grupe za izradu zakona o ispitivanju porijekla imovine zvaničnika u institucijama BiH.

Usvojen je Izvještaj o radu Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije za 2016. godinu, te Izvještaj o radu Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije Parlamentarne skupštine BiH za 2016. godinu.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: