Nedžad Džafić (SDA) je novi načelnik općine Kalesija

Nedžad Džafić (SDA) je pobijedio na prijevremenim izborima za načelnika općine Kalesija. Prema preliminarnim rezultatima, Nedžad Džafić (SDA) je  osvojio ukupno 7.421 glas, dok je njegov protukandidat Muhamed Osmanović (SDP) osvojio 7.063 glasa.

Džafić će funkciju općinskog načelnika obnašati do oktobra 2016. godine, kada će se održati redovni lokalni izbori.

Najveću razliku u odnosu na protukandidata Nedžad Džafić je ostvario u rodnim Donjim Raincima, gdje je dobio  606  glasova više od Osmanovića. Naime, na tri biračka mjesta u Donjim Raincima, Nedžad Džafić je dobio 840 glasova, a Muhamed Osmanović 234 glasa.

S druge strane Muhamed Osmanović je na tri biračka mjesta u Gornjoj Kalesiji pobijedio sa razlikom od 369 glasova. Osmanović je od svojih komšija  dobio 606 glasova, dok je za Džafića glasalo 238 glasača.

Pored odličnog rezultata u Donjim Raincima, Nedžad Džafić je zabilježio vrlo dobre rezultate u Seljublju, Gornjem i Donjem Hrasnu, Jajićima, Zukićima, Meškovićima, Jelovom Brdu, Kikačima, Donjim Vukovijama,  i Miljanovcima

Muhamed Osmanović je, pored pobjede u Gornjoj Kalesiji,  svog protukandidata pobijedio u Tojšićima, Gornjim Raincima, centru Kalesije, Memićima, Brdima, Gornjim Vukovijama, Prnjavoru i Saračima.

Konačne rezultate objavit će CIK BiH, nakon što se rezultatima sa redovnih biračkih mjesta dodaju i glasovi putem  pošte i mobilnih timova.

Za glasanje putem pošte prijavljen je 261 birač, dok je za 73 birača prijavljeno za glasanje putem dva mobila tima.

Inače, na području općine Kalesija glasalo je ukupno 14.674 birača ili 45,73 % birača.

Prijevremeni izbori u Kalesiji su održani nakon što je bivši načelnik, Rasim Omerović izborio mandat u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

 

(Radio Feral)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.