NAREDNIH DANA POSKUPLJUJE GORIVO U FBiH

Prema informacijama iz Udruženja prometnika naftnih derivata Federacije BiH pri Privrednoj komori FBiH, u narednim danima može se očekivati korigovanje cijena za pet feninga po svim derivatima.

Naime, to je minimalan iznos za iskazivanje cijena shodno odredbama Zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH, kojim je regulirana obaveza zaokruživanja cijena po važećim apoenima novčanica u BiH.

Svaki distributer će u skladu sa svojom poslovnom politikom procijeniti da li će povećati cijene naftnih derivata na svojim benzinskim pumpama, napominju iz ovog udruženja.

„Relativno pozitivan trend i pored vrlo izraženih kretanja cijena na naftnom tržištu, te razlika u vrijednosti dolara u posljednjim sedmicama, prekinut je početkom ove sedmice jer je došlo do značajnijeg povećanja rafinerijskih cijena, tako da su se stvorili objektivni uvjeti da i na našem tržištu dođe do povećanja cijena naftnih derivata“, rečeno je Feni u Udruženju prometnika naftnih derivata.

Treba istaći da se ovo povećanje ne odnosi samo na Federaciju BiH, već na cijelo tržište BiH, a prema informacijama Udruženja, poskupljenja su neizbježna i na tržištima susjednih zemalja, pa je tako u Hrvatskoj još prije desetak dana došlo do povećanja cijena naftnih derivata.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: