Naredne sedmice temperature do 27 stepeni

Jutros je u Bosni vrijeme umjereno do pretežno oblačno vrijeme s maglom po kotlinama, a u Hercegovini, uglavnom, pretežno vedro.

Temperature zraka izmjerene u osam sati iznosile su na Sokocu dva; na Bjelašnici, u Bijeljini, Bugojnom i Livnu šest, Banjoj Luci, Ivan Sedlu i Tuzli sedam, Bihaću, Gradačcu, Jajcu, Sanskom Mostu i Sarajevu osam, Brčkom, Grudama i Prijedoru devet, Zvorniku 11, Trebinju 13, a Mostaru 16 stepeni.

Danas će u Bosni prije podne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje oblačnosti tokom poslijepodneva. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. U Hercegovini vjetar slab, u jutarnjim i večernjim satima sjeveroistočni, a u ostatku dana jugozapadni. Dnevne temperature iznosit će od 18 do 24, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U Sarajevu prije podne vrijeme će biti pretežno oblačno, a poslije podne pretežno sunčano. Dnevna temperatura iznosit će oko 20 stepeni.

U ponedjeljak se u Krajini očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne pojavit će se magla. Prema kraju dana i u večernjim satima doći će do porasta naoblake. Krajem dana ili večernjim satima slaba kiša je moguća u Krajina i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, veći dio dana, jugozapadni. Jutarnje temperature iznosit će od 6 do 12, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 19 do 25, na jugu do 27 stepeni.

U utorak očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 19 do 24, na jugu do 27 stepeni.

U srijedu bit će pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom. Poslije podne doći će do porasta naoblake sa sjeverozapada. Jutarnje temperature iznosit će od 7 do 13, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 19 do 24, na jugu do 27 stepeni.

U četvrtak očekuje se pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne slabi i rijetki lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u Bosni. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu od 13 do 18, a dnevne od 19 do 24, na jugu do 27 stepeni.

AA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: