Napadnuta Američka ambasada u Sarajevu, napadač pogođen snajperom!

Prema informacijama koje smo dobili, Mevlid Jašarević je pucao iz kalašnjikova na Američku ambasadu u Sarajevu te je nakon polusatne drame pogođen hicem iz snajperske puške. Napadač je došao iz Srbije, a u napadu je ranio dva policajca, čiji stepen povreda još uvijek nije poznat. Jašarević je lakše ranjen. Zadobio je prostrelnu ranu desne natkoljenice.

 

U napadu je Jašarević ranio dvojicu pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, od kojih je jedan zadobio teže povrede. Sumnja se da je imao i pomagača koji je pucao iz pravca Građevinsko-geodetske i Mašinske škole, nakon čega je pobjegao.

Ubrzo nakon što su se začuli pucnji iz automatskog naoružanja, na teren su upućene brojne policijske patrole, među kojima su i specijalci.

Naselje Marindvor je blokirano. Kako smo saznali od očevidaca na mjestu događaja, pucano je sa tramvajske stanice na Marindvoru.

Prema posljednjim informacijama koje smo dobili od naših reportera, napadač je pogođen hicem iz snajperske puške, nakon čega je odvezen kolima Hitne pomoći. Zadobio je lakšu tjelesnu povredu. Radi se o prostrelnoj rani desne natkoljenice.

 

Sarajevo-x.com

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: