Na Rostovu zbog snijega obustavljen saobraćaj

Snijeg koji je danas počeo padati u određenim dijelovima Bosne i Hercegovine napravio je probleme vozačima.

Na fotografijama koje su objavljene na društvenim mrežama, vidljivo je da je saobraćaj na Rostovu, na magistralnom putu M-16.4 Travnik-Bugojno u potpunosti obustavljen u oba pravca.

Kako su za Faktor.ba potvrdili u BIHAMK-u, zbog snijega koji trenutno pada i popriječenih teretnih vozila ne preporučuju korištenje magistralnog puta Travnik-Bugojno kao i magistralnog puta Kupres-Šuica (Kupreško Polje).

Također, na prevoju Karaula, na magistralnom putu M-18 Olovo-Kladanj te na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča (Rogoj) otežano je odvijanje saobraćaja. Na ostalim putevima u našoj zemlji saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu.

– Iako zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme stupa na snagu 15.11. vozače koji putuju preko planinskih prevoja upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme – upozorili su iz BIHAMK-a.

Osim odrona zemlje i kamenja može biti i granja te srušenih stabala, zbog mjestimično jakog vjetra. Kod tunela na Ivan-sedlu stablo je palo na put, zbog čega je otežano odvijanje saobraćaja. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Foto:

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: