Na graničnim prelazima Bosne i Hercegovine pojačana kontrola putnika i robe

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, na svim graničnim prelazima Bosne i Hercegovine pojačana je kontrola putnika i robe. Obustavljen je saobraćaj na graničnim prelazima sa Crnom Gorom: Hum-Šćepan Polje, Vitine-Šule i Deleuša-Vraćenovići. Na GP Brčko-Gunja ne mogu saobraćati autobusi i teretna vozila. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz Granične policije BIH dobili smo informaciju da državljani Bosne i Hercegovine koji uđu na područje Republike Hrvatske moraju 14 dana boraviti u izolaciji ukoliko ne namjeravaju nastaviti svoje putovanje u druge zemlje.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka u mjestu Ugarak, zbog sanacionih radova od 07 do 16 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava (uz 15-minutno propuštanje vozila). Iza 16 sati na ovoj dionici saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, u vremenu od 09 do 15 sati.

Na putnom pravcu Jablanica-Mostar (u mjestu Potoci), zbog izvođenja neophodnih radova od 08 do 16 sati vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom.

Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: