Mujezinović najavio tematsku sjednicu vlade o zahtjevima boraca

Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović obavijestio je pripadnike boračke populacije, koji danas protestuju u Sarajevu, da će u roku od tri dana sazvati posebnu tematsku sjednicu Vlade FBiH na kojoj će biti razmatrani svi zahtjevi te populacije.

Mujezinović je istakao da će prije održavanja tematske sjednice održati sastanak sa predsjednicima osnovnih boračkih organizacije Armije RBiH na kojem će biti riječi o njihovim zahtjevima.

“Boračke organizacije Armije BiH obavezuju se da će do kraja dana u pisanoj formi dostaviti zahtjeve sa protestnog skupa u Kabinet premijera kako bi se kvalitetno pripremila tematska sjednica”, ističe se u Mujezinovićevom pismu upućenom predsjednicima boračkih organizacia.

Demonstranti su i dalje pred zgradom Vlade FBiH i sada je situacija mirna.

Više hiljada predstavnika boračke populacije Federacije protestuju zbog uvođenja prihodovnog cenzusa za dobitnike ratnih priznanja i porodica poginulih boraca.

Prema najnovijim informacijama, borci su odustali od svih ranijih zahtjeva i sada samo traže smjenu Mujezinovića i njegove Vlade.

Inače, nakon višesatnih nereda pred zgradom Vlade, u kojima je povrijeđeno 40 demonstranata i 15-ak policajaca, dobar dio boraca se razišao. Nije postignut nikakav dogovor, a borce sad zanima isključivo ostavka premijera Vlade FBiH Mustafe Mujezinovića i njegove vlade, budući da njega smatraju najodgovornijim za nerede.

Srna/Sarajevo.x

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: