Ministar-savjetnik Alija Muminović održao sastanak sa članovima Kuvajtskog poslovnog vijeća

Ministar-savjetnik u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Kuvajtu Alija Muminović, održao je sastanak sa članovima Kuvajtskog poslovnog vijeća u Bosni i Hercegovini. Sastanak je održan na inicijativu Ambasade Bosne i Hercegovine u Kuvajtu.

Tokom sastanka, kuvajtska strana je iznijela administrativne probleme s kojima se susreću kuvajtski investitori u Bosni i Hercegovini. Na sastanku su inicirani i prijedlozi rješavanja ovih problema ili ublažavanja određenih mjera, a koji proizilaze iz dugogodišnjeg iskustva investitora. Istaknuto je da bi otklanjanje i ublažavanje određenih mjera i problema, zasigurno poticajno djelovalo na sadašnje i buduće investitore. Navedeno je da se kuvajtski investitioni kapital u Bosni i Hercegovini mjeri milionima KM i kao takav zaslužuje pažnju naše zemlje.

Na sastanku je razgovarano i o trgovinskoj razmjeni između bosanskohercegovačkih i zaljevskih kompanija, te olakšavanju procedura za trgovinsku razmjenu različitih roba koje proizvodi Bosna i Hercegovina.

Muminović se zahvalio na konstruktivnom dijalogu, primjedbama i sugestijama, te dodao da će u narednom periodu raditi na jačanju bilateralnih odnosa između dvije prijateljske zemlje.

Također, izrazio je zahvalnost Kuvajtu na dosadašnjoj pomoći vladinog i nevladinog sektora, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: