Majski prihodi veći za 50 miliona KM

Uprava za indirektno oporezivanje BiH prikupila je u maju na jedinstveni račun ukupno 462 miliona KM bruto prihoda, što je za 12,2 posto ili 50 miliona KM više nego u istom periodu prošle godine.

U prikupljena sredstava uključena je i putarina od 0,10 KM u iznosu od 10,7 miliona KM, saopćeno je iz UIOBiH. Tokom maja izvršeno je 61 miliona KM povrata PDV-a, što je za 0,5 miliona KM manje u odnosu na izvršen povrat u istom mjesecu 2009. godine. Tako su neto prihodi raspoređeni korisnicima (država, entiteti, Distrikt Brčko) u maju ove godine iznosili  401 miliona KM i veći su za 51 miliona KM ili za 14,5 posto u odnosu na maj prošle godine.

U prvih pet mjeseci 2010. godine korisnicima prihoda sa jedinstvenog računa UIO raspoređeno je ukupno milijardu i 820 miliona KM indirektnih poreza, u što je uključeno i 47 miliona KM posebne putarine za izgradnju autoputeva.

Raspodjela se vrši u skladu sa Zakonom o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda i u skladu sa Odlukama Upravnog odbora UIO o koeficijentima za raspodjelu prihoda.

FTV

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: