LAZA VIDAKOVIĆ – KIDNAPOVANI ODBORNIK NAŠE STRANKE: Bilo je to kao u akcionim filmovima

Naši prostori postali su Divlji zapad, a u uklanjanju protivnika i osiguravanju vlasti, odnosno skupštinske većine, ne biraju se sredstva, pa se čak, kao u slučaju Skupštine općine Osmaci, odbornici i kidnapuju. Vjerovali ili ne, ali i to se dešava, a kako tvrdi oteti odbornik jedne stranke čiji glas odlučuje o skupštinskoj većini, Laza Vidaković, bilo je to kao u akcionim filmovima.

Fotelja za mito

– Prvog septembra sastao sam se u lokalnoj kafani s načelnikom Osmaka Branislavom Boškovićem i on mi je ponudio potpredsjedničko mjesto ako se priklonim njegovoj skupštinskoj većini. Kada nisam pristao, odvezao me do Drine, gdje su me preuzela dvojica maskiranih muškaraca. Čamcem su me prevezli na drugu obalu Drine, zatim dalje kolima do okolice Beograda, gdje sam bio zatočen deset dana – priča Vidaković.

Nije bio mučen niti su ga, kaže, ostavili bez hrane i vode. Tek je prekjučer iskoristio nepažnju dvojice otmičara i skokom s terase uspio pobjeći, pozvati zeta i domoći se svojih Osmaka. Uspio se čak i jučer pojaviti na sjednici SO Osmaci, iako je cilj njegovog kidnapovanja bio upravo to da koalicija kojoj on pripada izgubi skupštinsku većinu.

O svojoj odiseji, odnosno o tome kako je otmica izvedena i šta je sve prežio prethodnih dana, Vidaković je opširno opisao u izjavi datoj policiji u Osmacima, a o svemu je govorio i na sjednici. Kolege iz koalicije kojoj pripada Vidaković ogorčeni su onime što mu se dogodilo i očekuju da će nadležni organi sve istražiti.

Odbornici koji su prisustvovali sjednici posebno su bili iznenađeni time što je optuženi Bošković mirno saslušao Vidakovića, kratko kazavši da je sve to izmišljotina.

Prijavljen nestanak

Vidakovićev nestanak prijavljen je policiji 6. septembra, a učinila je to grupa odbornika SDS-a i PDP-a u Skupštini Osmaka, općini nastaloj od dijela teritorije Kalesije koja je po Dejtonu pripala Republici Srpskoj.

Drugu stranu nismo uspjeli čuti, jer nam nije bio dozvoljen ulazak u općinsku zgradu, u kojoj je u toku bila sjednica. U njoj se nalazi i ured načelnika. Kako nam je objasnio portir, trebali smo se najaviti dan ranije.

Načelnik Bošković ostao je na referendumu održanom 8. avgusta bez povjerenja građana, ali dok CIK to ne potvrdi, on je i dalje u svojoj fotelji.

CJB Bijeljina šalje izvještaj Tužilaštvu

Dragomir Perić
, portparol CJB Bijeljina, potvrdio je za “Avaz” da je odbornik Vidaković dao izjavu policiji, koja će uz policijski izvještaj biti proslijeđena bijeljinskom tužilaštvu.

– Eventualnu odgovornost drugih osoba utvrđivat će nadležni tužilac – kazao je Perić, ne želeći iznositi više detalja o ovom slučaju.

Avaz/DEPO/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: