Koronavirusom u FBiH zaraženo još 14 osoba, među njima i trogodišnje dijete

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu tokom noći je na koronavirus testirano 230 uzoraka, a 14 je pozitivnih, potvrđeno je za Klix.ba s KCUS-a.

U Sarajevu je pozitivno šest osoba, u Zenici tri, u Cazinu dvije te po jedna osoba u Goraždu, Kiseljaku i Bosanskom Petrovcu. Jedna pozitivna osoba u Sarajevu je potvrđena retestiranjem.

U Goraždu je zaraženo trogodišnje dijete koje je testirano jučer, potvrdila je Medina Bičo, epidemiologinja i direktorica Zavoda za javno zdravstvo BPK Goražde.

“Dijete je imalo blaže simptome, kašalj i temperaturu, javili su se u porodičnu ambulantu u Višegradsku gdje je testirano, a rezultati su pokazali da je pozitivno na koronavirus”, potvrdila je Bičo.

Dodaje kako se nastoji utvrditi epidemiološka povezanost, jer je u ovom trenutku nepoznanica ko bi mogao biti izvor zaraze.

Iz Goražda je jučer testirano ukupno 56 osoba, od čega 26 uposlenika Kantonalne bolnice Goražde i svi su negativni na koronavirus. U BPK Goražde ukupno je 12 zaraženih osoba, među kojima su dva djeteta.

(Klix)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.