Klas reducirao izvoz brašna radi osiguranja domaćeg tržišta

Usljed velikog interesa i potražnje brašna od strane inozemnih i regionalnih kupaca, kompanija Klas odlučila je maksimalno reducirati, a nekim državama i obustaviti izvoz brašna kako bi osigurala dovoljne količine za domaće tržište. 

Odluka da se reducira izvoz brašna prema velikim izvoznim tržištima strategija je Uprave kompanije Klas, a sve u cilju stabilnosti i sigurnosti domaćih potrošača.

Podatak da je potražnja za brašnom i do tri puta veća od uobičajene, dovodi u pitanje stabilnost i opskrbljenost domaćeg tržišta koje je u ovom trenutku prioritet. 

Prilagođavanje trenutnoj situaciji i sve strožim ograničenjima uvoza pšenice i ostalih sirovina, bh. potrošači moraju osjećati sigurnost u smislu da će na policama biti dovoljne količine Klasovog brašna.

Primarni zadatak jeste zaštititi građane BiH u uvjetima više nego otežane nabavke sirovina kako to, u ovim trenutcima za svoje domaće potrošače, rade i sve druge europske i regionalne države.  Trenutno se na tržištu pšenice dešava konsolidacija i redefiniranje količina i uvjeta poslovanja koju iniciraju proizvođači pšenice, pa shodno tome kompanija Klas redovito prati situaciju i vrši procjenu stanja zaliha svih sirovina u cilju kontinuiranog i stabilnog opskrbljivanja tržišta.

(Večernji.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: