Kiše do polovine oktobra, u nedjelju moguć snijeg

Ljeto, kako ono stvarno tako i Miholjsko u kojem smo uživali posljednjih dana, povuklo se i prepustilo glavnu ulogu jeseni koja će nas ovih dana činiti posebno nervoznima i razdražljivima.

Sedmica je počela oblacima i kišom, a tako će se nastaviti i danas, negdje i obilnijom, osobito u poslijepodnevnim satima i navečer.

Prema prognozama, do kraja sedmice najviše kiše očekuje nas u subotu i nedjelju, kada se očekuje i pad temperatura za 5 stepeni u Hercegovini do 10 u Bosni.

Stranica “Vremenska prognoza za RH i BiH, svakodnevna” objavila je da se u BiH očekuje vrlo obilna kiša, a mogući su i problemi s lokalnim bujičnim poplavama jer se očekuje između 50 i 150 mililitara kiše po kvadratnom metru.

I ta stranica najavljuje osjetno hladnije vrijeme s tim da je u gorju iznad 1200 metara nadmorske visine moguć i snijeg. Ipak, prema dugoročnim prognozama postaje Accuweather lijepog vremena će u oktobru još biti. Sunčanije s nešto višim temperaturama ta postaja najavljuje u drugoj polovini mjeseca kada bi temperature naglo mogle rasti i do 20 stepeni, prenosi Večernji list.

Nepredvidljivo vrijeme na kakvo smo navikli nastavit će se, kako sada stvari stoje, i u ovom prvom kompletnom jesenskom mjesecu. Dok ne dođe druga polovina mjeseca, pripremite kabanice i kišobrane, ali i duge rukave koji bi vam mogli zatrebati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.