Kiša i za 1. maj

Još danas uživajte u suncu, a od ponedjeljka slijedi smjena kišnog i sunčanog perioda.

Jugozapadno strujanje i širenje prostranog polja niskog pritiska koje dolazi sa sjevera Evrope uzrokovat će nestabilno i promjenljivo vrijeme na području BiH.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano i toplo vrijeme. Moguća je kratkotrajna kiša ili pljuskovi s grmljavinom ponegdje na sjeveru u poslijepodnevnim satima, a naveče i na istoku BiH. Najviša dnevna temperatura od 20 do 26 stepeni.

Prvi dan nove radne sedmice počeće sa kišom jer nam stiže naoblačenje sa zapada. U poslijepodnevnim satima biće pljuskovi s grmljavinom na jugu i zapadu, koji će se proširiti do kraja dana i na ostatak zemlje. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 15, a dnevne od 15 do 21, na jugu do 25 stepeni, piše Klix.

U utorak će biti isto oblačno sa kišom, ali će temperature biti niže za tri stepena. Jutarnje od 5 do 11, na jugu do 15, a dnevne od 13 do 18, na jugu do 22 stepena.
Temperature će se spustiti još niže u srijedu, pa će tako ujutro biti od 1 do 7 stepeni, na jugu do 12, a u poslijepodnevnim satima od 12 do 17, na jugu do 20 stepeni. Ali, doći će do razvedravanja, tako da će dan biti sunčan. Isto vrijeme očekuje nas i u četvrtak, dok u petak, 1. maja, ponovo dolazi do naoblačenja i kiše.
Prema podacima Accuweather.com, do razvedravanja i ljepšeg vremena doći će 8. maja, kada će duži period biti sunčano i toplo vrijeme.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.