Kiša donijela velike probleme u Zvorniku i Srebreniku

Jaka kiša na području Zvornika uzrokovala je nagli porast rijeke Hoče koja je poplavila 25 objekata, a vodena bujica srušila je i jedan most, izjavio je Srni načelnik Službe civilne zaštite Zvornik Rajko Jurošević.

Jurošević je naveo da se rijeka Hoča izlila jutros oko 4.00 časa u mjesnim zajednicama Glumina, Orahovac i Karakaj, te da se povukla u korito, ali da je i dalje u dvorištima u naselju Mitrović u Karakaju nivo vode oko metar i po.

Izvor: RTRS

Prema njegovim riječima, nema ugroženih ljudi, ali je pričinjena ogromna šteta.

Jurošević je istakao da pripadnici Civilne zaštite i vatrogasci vrše ispumpavanje vode iz objekata i dvorišta u naselju Mitrović, koje je najugroženije, te da se situacija normalizuje.

On je napomenuo da će biti formirana komisija koja će utvrditi nastalu štetu.

Teška situacija bila je sinoć i u Srebreniku. Voda je tekla ulicom, a nekoliko kuća je poplavljeno i pričinjena je veća materijalna šteta.

Izvor: Srebrenik.net

Voda je prodrla i u pomoćne objekte Gradske džamije. Na terenu su trenutno pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik koji pomažu građanima u naselju Centar II, dok Civilna zaštita pruža pomoć građanima u naselju Kiseljak, piše Srebrenik.net.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: