Kalesijski SDP-ovci izabrali Nermina Nikšića za predsjednika partije

Nermin Nikšić, aktuelni predsjednik SDP-a BiH, dobio je naviše glasova  na području općine Kalesija, saznaje Radio Feral.  Nikšić je u utrci za predsjednika SDP-a od kalesijski članova ove stranke dobio 254 glasa (68,4 %), dok je njegov glavni protukandidat Jasmin Imamović u Kalesiji dobio 102 glasa (27,4 %).

Ovo su prvi preliminarni rezultati izbora za predsjednika SDP-a BiH na području općine Kalesija, saznaje Radio Feral iz izvora bliskih SDP- a u Kalesiji.

Preostala tri kandidata, Miro Lazović, Emir Đikić i Svetozar Pudarić, dobila su veoma mali broj glasova u Kalesiji (4,2 %).

glasanje za predsjednika SDP-a

Inače, na području općie Kalesija na unutarpartijske izbore izašao je 371 SDP-ovac (81,5 %), od ukupno 455 članova SDP-a koji imaju članske karte ove stranke u našoj općini.

Članovi SDP-a s prostora općine Kalesija birali  su predsjednika stranke na pet biračkih mjesta: Memići, Kalesija Centar, Rainci Gronji, Tojšići i Vukovije Gornje.

 

glasanje SDP Kalesija

Pored Kalesije, Nermin Nikšić je pobijedio i u većini općina u kojima SDP-e BiH ima svoje članove i postao prvi predsjednik SDP-a kojeg su direktno izabrali članovi stranke.

Nikšić je na prvim unutarstranačkim izborima koji se održavaju po principu “jedan čovjek, jedan glas”, osvojio oko 13.000 glasova (70 %). S obzirom da je za pobjedu na izborima bilo potrebno da jedan kadidat osvoji više od 50 posto glasova, drugog kruga neće ni biti.

Izuzetan rezultat Nikšić je ostvario u Tuzlanskom kantonu (TK) koji se smatrao uporištem Jasmina Imamovića. Na području TK Nikšić je osvojio 2.600 a Imamović 1.600 glasova.

 

(Radio Feral)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.