Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja mjeseca?

U naredna tri dana u BiH se ne očekuju veće sniježne padavine, a temperatura bi u većini gradova BiH do sredine sedmice trebala lagano rasti. Slab snijeg i promjenjiva naoblaka bit će karakteristika vremena u Bosni i Hercegovini do kraja sedmice. Puhat će slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smijera u Bosni a u Hercegovini preovladavat će bura.

Jutarnje temperature zraka u ovom periodu kretat će se između -12 i -6 u Bosni a na jugu zemlje do 0 stepeni. Najviše očekivane dnevne temperature kretat će se od -4 do 2 u Bosni, a u Hercegovini do 6 stepeni. Temperature će do kraja sedmice biti u laganom porastu.

Prema sinoptičkim kartama naredne sedmice pa do kraja prognoziranog perioda u našoj zemlji preovladavat će stabilno vrijeme bez padavina. Jutarnje temperature zraka kretat će se između -8 i -1 u Bosni do 3 u Hercegovini a najviše dnevne između -2 i 8 stepeni.

Pred sami kraj mjeseca maksimalne temperature zrak u Bosni mogle bi da se penju i preko 10 stepeni.

Biometeorološka prognoza za naredna tri dana je nepovoljna. Stabilno, ali i vrlo hladno vrijeme, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti, stoga je neophodno reducirati kretanje i posvetiti pažnju zaštiti od niskih temperatura, navodi se na stranici Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(Avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.