Kakvo će vrijeme biti u novembru?

Nakon natprosječno toplog, na nekim mjestima i rekordnog oktobra, nastavlja se period sa neuobičajno visokim temperaturama i tokom sedmice koja je pred nama.

Jako južno strujanje uslovit će kišu, koja će bit izraženija u početku sedmice na jugu zemlje, gdje se prognozira i do 50 mm padavina. Magla u Bosni će izostati jer će puhati umjeren do jak vjetar, koji će biti izraženiji u Hercegovini. Tokom sedmice vjetar će postepeno slabiti.
U prvom dijelu sedmice jutarnje temperature zraka kretat će se od 8°C do 13°C u Bosni, u Hercegovini do 16°C, a krajem sedmice od 3°C do 7°C u Bosni, na jugu zemlje do 11°C.

Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 13°C i 19°C. U Bosni pred kraj sedmice u kotlinskim područjima maksimalne temperature do 12°C. Prema raspoloživim sinoptičkim kartama i naredne sedmice (11 – 18.11.) nastavlja se natprosječno toplo vrijeme sa kišom i pljuskovima. I u ovom periodu na jugu zemlje moguće su veće količine padavina.

Jutarnje temperature zraka prognoziraju se između 4°C i 9°C u Bosni, na jugu zemlje do 13°C. Najveće očekivane dnevne temperature u rasponu od 8 do 14°C, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: