U Kalesiji jutros minus 18 stepeni

Prvo januarsko jutro donijelo nam je jako niske temperature. Tako je u Kalesiji jutros u 7 sati temperatura iznosila minus 18 stepeni celzija.

Nešto ranije temperature su bile još niže, pa se tako u prvim jutarnjim satima temperatura spustila i na minus 20 stepeni.

Slično je i u ostalim dijelovima zemlje. Prema informacijama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH najniža temperatura zabilježena  je u 7 sati na Sokocu, gdje se temperatura spustila na čak minus 26 stepeni celzija.

Veoma niske temperature zabilježene su i u Han-Pijesku, čak – 20 stepeni dok je na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici zabilježeno 19 minusa, jednako kao i u Tuzli.

U Bihaću, na Ivan Sedlu, ali u Bijeljini, Doboju i Srebrenica danas je -18, a u Bugojnu i Mrkonjić Gradu -17.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jaka bura. Dnevne temperatura zraka kretat će se od -9 do -4, na jugu od 0 do 5 °C.

Kada je u pitanju biometeorološka prognoza za današnji dan, nastavlja se razdoblje relativno nepovoljnih biometeoroloških prilika.

Stabilnije vrijeme uz više sunca ugodno će djelovati na većinu ljudi, ali će niske temperature i dalje predstavljati najveći problem za osjetljive osobe, naročito hronične bolesnike sa kardiovaskularnim tegobama i astmatičare.

Neophodno je povesti brigu o adekvatnom odijevanju i zaštiti od hladnoće.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: