IZVJEŠTAJ O STANJU NA PUTEVIMA

Zbog poplave, od noćas je obustavljen saobraćaj na dionici magistralnog puta M-5 Brodar-Višegrad. Putnička vozila koriste obilaznicu preko Borika i Sjemića, a teretna se usmjeravaju prema Rudom.

Iz istog razloga, obustavljen je saobraćaj na regionalnim putevima: Gabela Polje-Čapljina, Hutovo-Ravno i Ravno-Zavala-do granice sa Republikom Hrvatskom.

Na ostalim putnim pravcima u BIH saobraćaj se jutros odvija po mokrom kolovozu. Zbog vode na kolovozu, otežano je odvijanje saobraćaja na putnom pravcu Livno-Bosansko Grahovo. Slabiji snijeg pada na planinskom prijevoju Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), ali se ne zadržava na kolovozu. Na putnom pravcu Ključ-Lanište upozoravamo na mjestimično zaleđen kolovoz, a na putnom pravcu Žepče-Maglaj magla smanjuje vidljivost na 100 metara. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja na kolovoz. Zbog većeg odrona, otežano je odvijanje saobraćaja na putnom pravcu Foča-Gacko (u mjestu Sastavci).

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Podsjećamo, posjedovanje zimske opreme zakonski je obavezno.

Zbog poplave u Metkoviću, obustavljen je saobraćaj na graničnom prijelazu Doljani. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.
…………………….
KANTON SARAJEVO:
-Zbog radova na sanaciji pločnika, saobraćaj se u ulici Višnjik (od raskrsnice sa ulicom Bolnička do raskrsnice sa ulicom Zaima Šarca) odvija jednom trakom.
-Zbog sanacionih radova u vremenu od 08 do 16 sati saobraćaj se u ulici Nahorevska (kod objekta „Ernest Grin“) odvija jednom trakom.
-U ulici Mula Mustafe Bašeskije (kod broja 38), zbog neophodnih radova na izgradnji objekta, saobraćaj se povremeno obustavlja u jednoj traci.
-Zbog radova na polaganju kablovske komunikacije na raskrsnici ulica „G transverzala“ i Dobrinjska gimnazija, saobraćaj se povremeno obustavlja u jednoj traci.

BRČKO: Do 04.12. zbog održavanja 9.Međunarodnog sajma privrede, u terminu od 08 do 20 sati, obustavlja se saobraćaj u ulici Hasana Bećirevića (ulica koja prolazi kroz prostor bivše kasarne).

MAGISTRALNI PUTEVI:
M-4
-Tuzla-Gračanica- u Lukavcu u toku sanacija mosta preko rijeke Jale, saobraćaj se odvija privremenom obilaznicom.
M-6.1
-Mostar-Nevesinje (Bakraćuša)-u toku sanacija kolovoza, jedna traka u funkciji.
-Mostar-Široki Brijeg- u toku sanacija kolovoza, jedna traka u funkciji.
M-16
-Banja Luka-Bosanska Gradiška, na području Klašnica zbog radova u funkciji jedna traka.
M-16.4
Novi Travnik-Bugojno (preko Rostova) -zbog sanacije klizišta-jedna traka u funkciji. Također, zabrana za vozila sa prikolicom ili poluprikolicom.
M-17
-Bilješevo- Kakanj-U toku je izgradnja autoceste, u zoni izvođenja radova brzina ograničena na 40-60 km/h.
M-18
-Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.
-Bijeljina-Banj Brdo-u toku radovi na sanaciji kolovoza, jedna traka u funkciji.
M-19
-Drinjača-Zvornik- Zbog radova u tunelima „Zvornik“ 1 i 2 saobraćaj se tokom dana odvija usporeno, uz povremene kraće obustave.
M-20
– Gacko-Foča- Na prevoju Čemerno zabrana je kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.
……………………………..
U skladu sa Ugovorom koji je potpisan sa Direkcijom za ceste FBiH o obavljanju poslova pomoć-informacije na javnim cestama u dijelu Federacije BiH, BIHAMK je dužan da, bez naknade, svakom motorizovanom učesniku u saobraćaju godišnje pruži tri usluge tehničke pomoći na cesti, a najviše jednu uslugu tokom mjeseca, sa ciljem stavljanja vozila u mobilno stanje. Ukoliko se kvar ne može otkloniti BIHAMK je dužan i ukloniti vozilo sa ceste. Besplatne usluge pomoći na cesti BIHAMK je obavezan pružiti učesnicima u prometu u sljedećim kantonima: Unsko-sanski, Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Bosansko-podrinjski, Srednjobosanski, Hercegovačko-neretvanski i Sarajevski kanton, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: