Iz Sarajeva nema otkazanih charter- letova za Antaliju

Prema informacijama iz nekoliko turističkih agencija u Sarajevu, otkazivanja charter- letova za Antaliju nema i oni se odvijaju prema planu i programu.

Iz turističke agencije Centrotours potvrdili su Feni da “otkazivanja charter- letova nema i da se letovi odvijaju prema planu i programu”.

– Aerodromi rade normalno, nema nikakvih kašnjenja. Svi ostali letovi će biti realizirani prema planu i programu. U kontaktu smo sa zvaničnim organima Republike Turske, Ministarstvom vanjskih poslova BiH, tour operatorom u Turskoj, vodičima i sa svim putnicima koji se trenutno nalaze na cijeloj antalijskoj regiji i nema nikakvih problema. Situacija u toj regiji je apsolutno mirna –  kazali su  iz Centrotoursa.

Agencija Centrotours trenutno u Turskoj ima više od 200 putnika koji su, kako kažu, apsolutno sigurni.

U organizaciji Centrotoursa jučer je odletio pun avion za Antaliju iz Sarajeva i kontaktirali su s putnicima koji su izrazili svoje zadovljstvo smještajem i situacijom.

– Najnormalnije se popunjavu aranžmani za Tursku. Imamo i nove rezervacije, tako da nema nikakvih prepreka za ljetovanje u Turskoj –  kažu u Centrotoursu.

Iz Turističke agencije Fibula Air Travel Sarajevo rečeno je Feni da nije bilo “otkazanih letova, te da pretpostavljaju da ih neće ni biti”.

– Nikakva vanredna situacija nije proglašena i nadamo se da se to smirilo da se ne bi ništa trebalo komplikovati. Imamo oko 550 – 600 turista koji se nalaze u antalijskoj regiji. Nijedan zahtjev nismo primili da se neko ranije vrati i u stalnom smo kontaktu i s vodičima i s putnicima, kazali su iz Fibule Air Travel.

Ova agencija ima tri leta sedmično i oni se obavljaju prema planu i programu.

– Svi naši letovi su na Turkish Airlinesu i imamo tri leta sedmično. Danas imamo let u 17.40 sati za Antaliju i to je prvi let poslije pokušaja državnog udara u Turskoj. Na avionu koji ima 175 putnika imamo oko 170 putnika. U petak imamo dva leta koji su puni, kazali su iz Fibule Air Travel.

Jutros od 09.00 do 12.00 sati u ovoj turičkoj agenciji imali su 22 rezervacije za Tursku za budući period.

Iz Agencije Relax Tours, kazali su Feni da “danas imaju let za Antaliju te da su od 150 mjesta, koliki je kapacitet aviona, imali samo dva otakazana mjesta”.

Ova agencija u antalijskoj regiji ima oko 50 putnika s kojima je redovno u kontaktu i sve je u redu.

Iz Turističke agencije Avio Express kazali su  da nemaju otkazanih letova za Antaliju i njihovi putnici koji su na toj regiji kažu da je sve u redu.

Ova turistička agencija ima charter- let za Antaliju svaki ponedjeljak i petak. Kažu kako ljudi pitaju šta se dešava, ali su zainteresirani i dalje za ljetovanje u Turskoj.

Turistička agencija Sol Azur & Buena Vista otkazala je zbog vanredne situacije u Turskoj putovanje autobusom za Kušadasija koje je bilo planirano za 16. juli.

– Ova agencija trenutno nema turiste u Turskoj, kazali su u agenciji Sol Azur & Buena Vista.

Letovi iz Sarajeva prema Istanbulu i Istanbula prema Sarajevu su normalizirani i odvijaju se po predviđenom redu letenja, potvrdila je Feni glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Belma Čureković.

Jučer je bio charter- let iz Antalije, a danas u 16.40 sati također slijeće avion  iz Antalije, dodala je Čureković.

 

 

 

 

 

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: