Iz FHMZ-a poručuju: Neće biti ekstremno velikih padavina i snježnih oluja

Ismira Ahmović, iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, za Radio Sarajevo jutros je govorila o vremenskim prilikama koje se u Bosni i Hercegovini očekuju narednih dana.

Kazala je da će vrijeme biti nestabilno uz padavine, ali da nekih ekstremno velikih količina snijega u ovom dijelu februara neće biti.

”Što se tiče narednih dana, u petak oblačno s kišom u nizinama, u višim područjima snijeg. U sjeverozapadnim dijelovima BiH, snijeg se očekuje i u nizinama. U subotu, u BiH će biti oblačno vrijeme s padavinama. U nizinama kiša i susnježicama. U višim područjima snijeg. Snijeg se očekuje i u Krajini. U nedjelju oblačno. Slab snijeg padat će u većem dijelu zemlje, na jugu kiša”, kazala je Ismira Ahmović.

Očekuje se nestabilno vrijeme s padavinama u narednih nekoliko dana. No, snježnih oluja kako su najavili mediji u regiji i našoj zemlji – ipak neće biti.

”Neće biti jakih snježnih oluja posebno u centralnim dijelovima Bosne i Hercegovine kako su javili pojedini mediji.Tako velikog snijega neće biti u Sarajevu i Tuzli. Bit će snijega, ali najviše u sjeverozapadnoj Bosni kao i u Hrvatskoj. U centralnim dijelovima zemlje nećemo imati tako intenzivne padavine”, kazala je za Radio Sarajevo Ismira Ahmović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: