Isplata penzija za mjesec juni počinje u srijedu, 05.jula

Isplata penzija za mjesec juni počet će u srijedu, 5. jula 2017. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda MIO/PIO. Penzije ostvarene po Zakonu o MIO/PIO, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zagarantirane i najviše penzije ostaju nepromijenjeni, saopćeno je iz Zavoda MIO/PIO.

Tako najniža penzija iznosi 326,17 konvertibilnih maraka, zagarantirana 434,90 konvertibilne marke, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 maraka.

Penzije koje su ostvarene po Zakonu o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u Vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene po Zakonu o prijevremenom povoljnijem umirovljenju boraca odbrambenog rata, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00. Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za juni, s uračunatim troškovima, iznose oko 164 miliona maraka.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: