Isplata penzija za decembar počinje 7. januara

Isplata penzija za decembar počet će u subotu 7. januara 2017. godine, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda penzijsko-invalidskog osiguranja.

Penzije ostvarene Zakonom o penzijsko-invalidskom osiguranju, biti će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. Shodno tome najniža penzija iznosi  326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša penzija iznosi 2.174, 48 KM.

Penzije koje su ostvarene na osnovu Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene Zakonom o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca rata bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Ukupno potrebna sredstva za isplatu penzija za decembar, s uračunatim troškovima, iznose oko 163 miliona KM, navode iz Federalnog zavoda PIO/MIO.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: