ISPLATA NOVEMBARSKIH PENZIJA POČINJE U PETAK, 06.DECEMBRA

Isplata penzija za mjesec novembar počinje u petak, 6. decembra 2013. godine, odlučeno je na 20. redovnoj sjednici Upravnog odbora FZ PIO/MIO u Orašju.

Prema istoj odluci, penzije ostvarene na osnovu Zakona o PIO bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,73, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni. U skladu s tim najniža penzija iznosi 310,73 KM, zajamčena 414,30 KM, a najviša 2.071,50 KM.

Penzije koje su ostvarene na osnovu  Zakona o pravima demobilisanih  boraca i članova njihovih porodica , Zakona o pravima boraca i članova njihovih porod te Zakona o službi u Vojsci Federacije BiH, bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485.

Penzije ostvarene na osnovu Zakona o prijevremenom povoljnijem penzionisanju boraca  bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00.

Upravni odbor usvojio je izmjene Financijskog plana Federalnog zavoda PIO/MIO za 2014. godinu, u skladu sa zahtjevom Vlade Federacije BiH, da se Financijski plan uskladi s Prijedlogom budžeta Federacije BiH za 2014. godinu.

Upravni odbor usvojio je Financijski izvještaj Federalnog zavoda za prvih devet mjeseci tekuće godine, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću FZ za PIO/MIO.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: