Isplata julskih penzija počinje 7. augusta

Isplata penzija za mjesec juli započinje u četvrtak, 7. augusta 2014. godine, odlučeno je na današnjoj sjednici Upravnog odbora Federalnog zavoda PIO-MIO, priopćeno je iz tog zavoda. 

Penzije ostvarene temeljem Zakona o MIO/PIO,bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,816, što znači da iznosi najniže, zajamčene i najviše penzije ostaju nepromijenjeni.U skladu s tim najniža penzija iznosi 326,17 KM, zajamčena 434,90 KM, dok najviša iznosi 2.174, 48 KM. 

Penzije koje su ostvarene temeljem Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, Zakona o pravima branitelja i članova njihovih porodica te Zakona o službi u vojsci Federacije BiH bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,485. 

Penzije ostvarene temeljem Zakona o prijevremenom povoljnijem penzinosanju bit će obračunate i isplaćene prema koeficijentu 1,00. 

Iz Zavoda napominju kako će isplata mirovina trajati slično kao i prethodnih mjesec, što znači da će isplata za mjesec juli započeti 7. augusta, ali neće završiti istog dana, već će trajati slično kao i prethodnog mjeseca. 

Ukupno potrebna sredstva za isplatu mirovina za juli, s uračunatim troškovima, iznose oko 150 miliona maraka, stoji u priopćenju.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.