Interesovanje građana BiH za vakcinisanje u Srbiji i dalje veliko

Veliki broj Zvorničana i građana iz okolnih mjesta vakcinisan je, u Srbiji, u susjednom Malom Zvorniku.  Od početka juna, kada je počela vakcinacija za građane BiH bez zakazivanja, iz našeg pograničnog i drugih gradova su organizovane grupe koje su odlazile na vakcinisanje.

Jedan od primjera, organizovanog odlaska na vakcinisanje  je zvorničko preduzeće Drina-obuća, čija se grupa zaposlenih vakcinisala prošlog, a ovog vikenda slijedi druga grupa radnika . I kolege novinari iz Tuzle, Sarajeva i ostalih gradova širom BiH iskoristili su mogućnost vakcinisanja bez zakazivanja.

Mali Zvornik koji ima oko 14.000 stanovnika, lider je u Mačvanskom okrugu po vakcinaciji. U samom Mačvanskom okrugu koji ima oko 340.000 stanovnika do sada je vakcinisano, prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Šabac, 204.000 građana. Od toga veliki broj je upravo iz BiH, a najvećim djelom pograničnih područja. Precizne brojke nismo uspjeli da dobijemo osim podatka da je najveći broj vakcinisanih u Malom Zvorniku.

U subotu i nedelju  slijedi revakcinacija građana BiH  koji su prije tri mjeseca vakcinisani prvom dozom Astra -zenek vakcine u Beogradu. Zbog toga se očekuju i velike gužve na graničnim prelazima u Karakaju i Šepku.

(Radio Osvit – Zvornik)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.