HOTEL I INTERNAT ZA IGRAČE: Stadion Grbavica postaje Mercedes Arena?

Već nekoliko mjeseci unazad vode se pregovori između Uprave Željezničara i njemačke konstruktorske firme oko izgradnje novog stadiona na Grbavici. Na sjevernoj tribini bi bio izgrađen hotel sa pet zvijezdica, a na južnoj internat za igrače Željezničara

Konstruktori iz Njemačke su iznijeli svoj prijedlog oko izgradnje stadiona upravi Željezničara, a prijedlog je da glavni sponzor ovog milionskog projekta bude njemačka fabrika automobila „Mercedes“, što automstski znači da bi se novi stadion trebao zvati Mercedes Arena. Nijemci bi u ovaj projekt navodno uložili između 60 i 80 miliona eura. Na sjevernoj tribini bi bio izgrađen hotel sa pet zvijezdica, a na južnoj internat za igrače Željezničara.

Također u nacrtu novog stadiona planiran je veliki podzemni parking, kao i podzemno grijanje za teren. Sam projekat „Mercedesa“ trebao bi obezbijediti posao za oko 200 ljudi svakog dana, nezavisno od utakmica. Jedini uslov koji traže njemački investitori jeste da im se da koncesija na 35 godina, nakon čega bi FK Željezničar bio vlasnik ovog stadiona.

Također, pomoćni teren stadiona Grbavica bi trebao dobiti novi izgled. Umjesto jednog bila bi dva fudbalska terena, kao i trim staza, a u planu je izgradnja i manjeg hotela. Pregovori između Željezničara i Mercedesa su još uvijek u toku.

Avaz Sport/DEPO/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: