Granični prijelaz Rača: Tek se očekuju gužve, svi žele iskoristiti Vučićev poziv za vakcinaciju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je sve građane BiH da iskoriste mogućnost i vakcinišu se u Srbiji. Brojni građani naše zemlje iskoristili su priliku u pohrlili na vakcinaciju u susjednoj zemlji.

Na graničnom prijelazu Rača, kako su nam rekli na licu mjesta, tek očekuju navalu bh. državljana na vakcinaciju u Srbiji.

Od graničnih službenika smo saznali da je u određenim vremenskim intervalima, rano ujutro, bilo više evidentiranih prelazaka automobila iz BiH. 

Rade Spasojević, vođa tima na Graničnom prijelazu Rača izjavio je da se veći broj automobila očekuju i u popodnevnim satima ovih dana, kada, po završetku svakodnevnih radnih obaveza, stanovnici Bijeljine i drugih okolnih gradova krenu na drugu stranu Drine.

Putnici koje smo susreli na Graničnom prijelazu Rača kažu das u prezadovoljni zbog mogućnosti da se vakcinišu u gradovima u Srbiji.

Oni koji to mogu, granicu prelaze porodično, ali ima i puno onih koji idu pojedinačno ili koriste priliku da službeni put u Srbiju iskoriste i za vakcinisanje.

Među građanima iz BiH koji su već u petak ujutro iskoristili priliku da se vakcinišu u Srbiji bilo je i putnika iz Tuzle. Samo su nam kratko rekli da se nadaju da će izbjeći gužve i da će što prije obaviti vakcinisanje.

(Avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: