Gorivo jeftinije za pet feninga!

Na benzinskim pumpama u Federaciji BiH do kraja sedmice očekuju se niže cijene naftnih derivata za pet feninga, potvrđeno nam je u Federalnom ministarstvu trgovine. Iz ovog ministarstva istakli su da su počeli pristizati zahtjevi distributera za korekcije cijena goriva.

– Već smo primili 20 zahtjeva. Ovo je već drugo pojeftinjenje. Prošli put imali smo cijene niže za deset feninga, a sada će BMB 95 i dizel biti jeftiniji za pet feninga po litru. Dugo je cijena goriva padala na svjetskim tržištima, ali rafinerije u BiH nisu snižavale cijene. Očito su stvoreni uvjeti i kod njih – kazali su nam iz ovog ministarstva.

Kako saznajemo na benzinskim pumpama u RS, benzin je od srijede jeftiniji za pet, a dizel za tri feninga.

– Zbog pada cijena ovog energenta na svjetskoj berzi i u rafinerijama, benzin je sada jeftiniji i na našim pumpama, kao i dizel – kazao je Ljubomir Stević, predsjednik Skupštine Udruženja vlasnika benzinskih pumpi RS.

Na svim pumpama u RS cijena benzina u srijedu je bila 2,30 KM, a dizela 2,35 KM. No, “Nestro” benzinske stanice cijene derivata snizit će tek u petak, kada rafinerija očekuje novi pad cijena.

 

(Dnevni avaz)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: