Francuska deportovala djevojčice iz BiH

Prije nekoliko dana, Francuska je deportovala u Bosnu i Hercegovinu grupu djevojčica iz naše zemlje koje su nedavno uhapšene u Parizu, a u okviru akcije na razbijanju kriminalne grupe koja se bavila džeparenjem.

Ove djevojčice su iz Francuske prebačene na tuzlanski aerodrom, a potom su smještene na sigurno mjesto. Koliko ih je i gdje se one trenutno nalaze, zvanično nije saopćeno. Brigu o njima preuzelo je Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

One su u Parizu i drugim velikim francuskim gradovima krale novčanike Francuzima u metroima, šoping – centrima, na ulicama i trgovima. Prema procjenama francuske policije, za tri posljednje godine ukrale su oko pet miliona eura. Zanimljivo je da je svaka od njih, kada bi je policija privela, kazala da se preziva Hamidović.

Pariška policija, u sklopu ove akcije, uhapsila je i 56-godišnjeg državljanina BiH i dvojicu njegovih sinova koji organizovali i vodili kriminalnu grupu. Oni su djevojčice u BiH otimali ili čak kupovali od roditelja i prvo ih vodili na obuku iz džeparenja u Italiji, a zatim prebacivali u Francusku gdje su one operisale, piše San.

Francuski istražitelji su utvrdili da je svaka od njih morala dnevno da ukrade po 300 eura, a one koje to ne bi uradile bile su silovane i teško mučene.

(MOJportal)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: