FEDERALNO MINISTARSTVO PROMETA PROGLASILO ZIMSKE UVJETE ZA VOŽNJU

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija izdalo je rješenje kojim se proglašavaju zimski uvjeti za vožnju, te se zabranjuje kretanje na svim prijevojima za autobuse, teretna vozila, teretna vozila sa prikolicom i šlepere, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog novih sniježnih padavina na svim putevima u BiH saobraća se otežano i usporeno, a i vidljivost je u pojedinim krajevima smanjena zbog intenzivnih padavina (posebno Kanton Sarajevo).

Ugaženog snijega na kolovozu ima od 2 do 5 cm, a dodatne probleme stvara i niska temperatura zbog koje je kolovoz zaleđen, kao i mjestimično jak vjetar koji stvara sniježne nanose.

Zbog sniježnih nanosa izdvajaju se putevi u jugozapadnoj Bosni, kao i dionice Jablanica-Drežnica, Ripač-Bosanski Petrovac-Lanište i Bosanski Petrovac-Drvar.

Ekipe putne operative održavaju prohodnost puteva, ali je njihov rad otežan zbog snijega koji i dalje pada.

Upozoravaju se vozači da je zbog izrazito niskih temperatura usporeno djelovanje posipnog materijala, te se apeluje da na put ne kreću bez veće potrebe, a ukoliko ipak putuju da ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su ovoga jutra kratkotrajna. Zbog loših vremenskih uvjeta u Hrvatskoj, preko GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila iznad 7,5 tona

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: