Federalni ministar Edin Ramić posjetio školarce u povratničkom mjestu Snagovo

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić (SDA) posjetio je osnovnu školu u povratničkom mjestu Snagovo kod Zvornika.

Kako su saopćili iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, školu pohađa 25 učenika povratnika. Ramić je razgovarao sa predsjednikom Skupštine Grada Zvornika, menadžmentom škole, nastavnim osobljem i učenicima o potrebama učenika i projektu koji je nedavno realiziran.

Kako su naveli, uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica završeno je utopljavanje ove područne škole.

“Danas smo tu da učenicima i njihovim učiteljima poželimo uspješnu novu školsku godinu. Dok su učenici bili na zasluženom odmoru, mi smo završili radove na termoizolaciji prostorija u kojima borave. Ranije smo radili na poboljšanju grijanja i time je školska zgrada adekvatna za izvođenje nastave. Ništa nas ne obraduje kao projekti čiji su direktni korisnici djeca. Razgovor sa njima nas je motivirao, a dodatno priznanje će nam biti njihovi školski rezultati”, istakao je Ramić

Edina Suljičić je učiteljica u područnoj školi na Snagovu i sretna je što će učenici pohađati nastavu u obnovljenim prostorijama.

“Više od deset godina radim na Snagovu. Pored izvođenja nastave, trudimo se aktivno učestvovati i u projektima kojima će se poboljšati uslovi u našoj školi. Sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica imamo dobru saradnju, javljamo se na javne pozive i povremeno realiziramo najbitnije projekte koji se odnose na naše đake”, rekla je Suljičić, saopćili su iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: