Federalna uprava policije pokreće akciju protiv huligana

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač donio je danas odluku o izradi strateškog operativnog plana za postupanje policije u Federaciji BiH na sprečavanju nereda i obezbjeđivanju sportskih manifestacija na prostoru FBiH.

Rok za izradu operativnog plana je 31. oktobar, a formiran je i Tim za izradu plana koji čine načelnici Sektora uniformisane policije.

Sa današnjeg sastanka Lukača i načelnika Sektora uniformisane policije iz svih jedanaest uprava policije FBiH upućena je inicijativa ministrima unutrašnjih poslova i pravde za izradu i predlaganje zakona kojim bi bila uređena oblast javnog reda i mira, obezbjeđenje javnih skupova, sportskih manifestacija i suzbijanje pojave huliganstva u FBiH.

Lukač je sa načelnicima održao radni sastanak na kojem su razmatrana pitanja u vezi sa održavanjem javnih skupova sa akcentom na sportske manifestacije i određene bezbjednosne događaje koji se odnose na navedena i određena negativna dešavanja u okviru tih događanja, a u posljednje vrijeme su ispoljena na prostoru FBiH.

Bez obzira što Federalna uprava policije nije direktno nadležna za oblast javnog reda i mira u FBiH, jer je to kategorija bezbjednosti koja je u izvornoj nadležnosti kantona, na sastanku su razmatrana ova pitanja’‘, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.