Elektroprivreda preuzela obavezu uplate doprinosa i investiranja u rudnike

Za novembar i decembar ove godine Elektroprivreda BiH ima obavezu uplatiti za doprinose uposlenika u rudnicima uglja u FBiH 1.600.000, te investirati 9.200.000 KM u te rudnike, zaključeno je na današnjem sastanku federalnog premijera Fadila Novalića i predstavnika Elektroprivrede BiH i Samostalnog sindikata rudara FBiH održaom u Sarajevu.

Nakon sastanka to je potvrdio predsjednik Sindikata Sinan Husić, smatrajući da je Elektroprivreda BiH preuzela jednu ozbiljnu obavezu prema rudnicima uglja u FBiH, ali istovremeno i kontrolu rada uprava u rudnicima uglja u FBiH koji egzisitiraju u sastavu koncerna.

Prije nekoliko dana upućen je poziv upravama rudnika da dostave prioritetne potrebe koje će omogućiti podizanje proizvodnog rezultata na viši nivo u odnosu na dosadašnje.

Konačan stav o ovome Upravni odbor Sindikata rudara FBiH dat će na sjednici 8. oktobra.

Sastanku su prisustvovali federalni premijer Fadil Novalić, direktor Elektroprivrede BiH Bajazit Jašarević, izvršni direktor za proizvodnju u Elektroprivredi BiH Nevad Ikanović i predsjednik Samostalnog sindikata rudara FBiH Sinan Husić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(BHRT)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.