ELEKTROPRIVREDA BiH NASTAVLJA KAMPANJU PODJELE ŠTEDNIH SIJALICA

Javno preduzeće Elektroprivreda BiH će od 7. maja nastaviti provoditi kampanju podjele štednih sijalica.

U nastavku kampanje, po jedna štedna sijalica bit će poklonjena penzionerima koji koriste penziju do iznosa zajamčene penzije (414,30 KM),uključujući i zajamčeni iznos i korisnicima stalne novčane pomoći.

Štedne sijalice neće biti poklonjene onim kupcima iz ovih kategorija koji su sijalice preuzeli u kampanji provedenoj od 9. januara do 17. februara.

JP Elektroprivreda BiH kao društveno odgovorna kompanija, kampanjom pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva daje podršku Odluci Vlade Federacije BiH o provedbi mjera za smanjenje troškova električne energije domaćinstvima i stimulaciji energetske efikasnosti.

Štedne sijalice omogućit će socijalno ugroženim kategorijama kupaca racionalniju potrošnju i uštede električne energije te mogućnost ostvarivanja limitirane mjesečne potrošnje (268 kilovat-sati) električne energije, koja je uvjet za subvencioniranje.

Kampanja bit će realizirana na svim naplatnim mjestima u pet distributivnih podružnica – Bihać, Mostar, Sarajevo, Tuzla i Zenica.

U toj akciji JP Elektroprivreda BiH  darovat će  61.000 štednih sijalica, saopćeno je iz Službe za komunikacije EPBiH.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.