Dugoročna vremenska prognoza za Bosnu i Hercegovinu

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za predstojeće dvije sedmice, a kako navode meteorolozi, većih promjena vremena u Bosni i Hercegovini – neće biti.

Prostrano anticiklonalno polje do četvrtka (13.09.) na prostoru Bosne i Hercegovine uslovit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Više sunčanih sati očekuje se u Hercegovini.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 10 °C do 15 °C u Bosni, a u Hercegovini između 15 °C i 19°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 25 °C i 31°C.

U petak (14.09.) i za dane vikenda (15 i 16.09.) u Bosni su mogući su kratkotajni lokalni pljuskovi i grmaljavina. Temperature zraka bez značajnijih promjena. Jutarnje temperature u Bosni od 10 °C do 15°C, a u Hercegovini do 20 °C. Najviše dnevne temperature između 26°C i 31°C.

U periodu od 17. septembra, prema raspoloživim modelima nastavit će se razdoblje stabilnih vremenskih prilika na području Bosne i Hercegovine. Očekuje se sunčano i djelimično oblačno vrijeme i nadprosječno toplo. Maksimalne temperature u Bosni očekuju se iznad 25 °C, a u Hercegovini oko 30 °C.

Izuzetak čine samo visoka planinska područja, gdje se očekuju maksimalne temperature do 16 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

%d blogeri kao ovaj: