DODIJELJENA TRI MOTOKULTIVATORA POVRATNICIMA U SJEVEROISTOČNU BOSNU

U okviru aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica, Hilfswerk Austria International kao partner UNHCR-a i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona putem zajedničkog projekta “Pomoć povratnicima i interno raseljenim osobama koji su u vrlo teškoj socijalnoj situaciji putem dodjele grantova za održivost na području sjevernoistočne BiH” danas je isporučio tri motokultivatora s priključcima za tri povratničke porodice.

Jedan motokultivator je dodijeljen Fahrudinu i Mehi Fetahoviću u selu Piuci u Vlasenici. Huso Ravančić u selu Drvenice u Osmacima  dobitnik je drugog motokultivatora, a Emina Bajrić u selu Sajtovići u Osmacima trećeg.

“Ova isporuka je samo dio projekta koji ima za cilj pomoć povratnicima u svrhu održivog povratka. Pomoć povratnicima znači jako puno i oni koji su dobili motokultivatore moći će da osiguraju svojoj porodici finansijski dobitak”, kazala je Feni program- menadžerica Hilfswerk Austrija International Azema Avdušinović-Starčević.

Ukupna vrijednost doniranih motokultivatora je oko 19.000 KM.
Implementator projekta je Hilfswerk Austrija International.

Isporuci i primopredaji motokultivatora prisustvovao je i predstavnik UNHCR-a za BiH Andrew Mayne, te predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstva za izbjeglice i raseljena lica RS-a, Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK-a.

(Fena) 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: