Direktor ''BH Telecoma'': Vlasnik da odluči šta će uraditi sa dionicama

1Nakon što je direktor Agencije za privatizaciju Federacije BiH Šuhret Fazlić potvrdio za agenciju Anadolija (AA) da je Upravni odbor Agencije usvojio Plan prema kojem bi na prodaju bilo ponuđeno pet posto dionica jednog telekoma i dvije elektroprivrede, za komentar smo zamolili generalnog direktora ”BH Telecoma” Nedžada Rešidbegovića.

Rešidbegović je za AA pojasnio da većinski vlasnik, odnosno Vlada FBiH, ne kontaktira menadžment kompanije po tom pitanju.

”To je u nadležnosti vlasnika i on odlučuje šta će uraditi sa dionicama ”BH Telecoma” po principima vlasničkog upravljanja. Sve ostalo je politika”, rekao je Rešidbegović.

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić potvrdio je lokalnim medijima da je ideja o privatizaciji ”maksimalno deset posto dionica “BH Telecoma” i dvije elektroprivrede  jedan od prijedloga koji se već duže vrijeme analiziraju unutar Agencije za privatizaciju FBiH”.

Osnovni kapital Dioničkog društva “BH Telecom” iz Sarajeva podijeljen je na dionice, od kojih je oko 90 posto vlasništvo Federacije BiH, a 10 posto je vlasništvo PIF-ova (privatizacijskih investicionih fondova) i malih dioničara.

(Anadolija)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: