DELEGACIJA TUZLANSKOG KANTONA POSJETILA MZ KLISA U ZVORNIKU

Premijer Tuzlanskog kantona (TK) Sead Čaušević i delegacija Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK-a, na čelu sa ministrom Seadom Hasićem, posjetila je u utorak zvorničku Mjesnu zajednicu Klisa i oblšla povratnike te sagledala aktualnu problematiku ove zajednice.

Cilj posjete je pomoći građanima MZ Klisa u iznalaženju načina kako motivirati povratnike da i dalje ostanu na svom ognjištu i da  se zajedničkim djelovanjem Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK-a osigura bolje sutra za sve građane.

Također, bilo je riječi i o preregistraciji građana koji su prijavljeni u Federaciji, a žive na području Republike Srpske da se prijavljuju tamo gdje su nastanjeni i gdje žive, jer su doneseni Zakoni da sva prava koja su ostavrivali u Federaciji, danas mogu ostvariti i u RS-u.

Tokom posjete Klisi bili su prisutni i zvaničnici općine Zvornik Vehid Kadrić, predsjednik SO Zvornik, te domaćin MZ Klisa Agan Suljić, kao i Udruženje građana povratnika općine Zvornik, saopćeno je iz Udruženja građana povratnika opštine Zvornik.

(Fena)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: