Danas Dan žalosti: Cijela BiH tuguje za mladima iz Posušja, čeka se obdukcija

Danas je Dan žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini nakon tragedije u Tribistovu kod Posušja gdje je osmero mladih izgubilo živote u novogodišnjoj noći uslijed gušenja plinom. 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o proglašenju 2. januara 2021. godine Danom žalosti u BiH zbog tragične pogibije osmero mladih iz Općine Posušje.

Odluka je jednoglasno usvojena. 

Vlada Federacije BiH proglasila je 4. januara Danom žalosti u ovom entitetu.  Zapadnohercegovačka županija proglasila je tri dana žalosti. Danima žalosti na prostoru ZHŽ proglašeni su 2., 3. i 4. januara 2021. godine (subota, nedjelja i ponedjeljak).

Načelnik općine Posušje također je donio odluku o proglašenju Dana žalosti 2.,3. i 4. siječnja 2021. godine.  “2.,3. i 4. januara 2021. godine (subota, nedjelja i ponedjeljak), proglašavaju se Danima žalosti na području općine Posušje, povodom tragične smrti osmero mladih ljudi: – Marija Pavković – Mia Soldo – Žana Pavković – Stipe Romić – Mirela Rezo – Stjepan Jukić – Ivan Miličević – Stipe Pavković”, saopćeno je  

Vozila s tijelima osmero mladih koji su se ugušili u novogodišnjoj noći blizu Posušja odvezena su u petak u Mostar, gdje se treba obaviti obdukcija. U novogodišnjoj noći u strašnoj tragediji u Tribistovu u općini Posušje uslijed gušenja plinom u vikendici smrtno su stradali:  Ivan Miličević, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje,  Stipe Romić, rođen 27. 9.2001. u Posušju nastanjen u Poklečanima, Posušje,  Mirela Rezo rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj nastanjena u Posušju,  Žana Pavković, rođena 15. 9. 2001. u Splitu nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje,  Mia Soldo, rođena 4. 8.2001. u Splitu nastanjena u Sutini, Posušje,  Stipe Pavković, rođen 22. 9.2001. u Mostaru nastanjen u Vrpolju, Posušje,  Marija Pavković, rođena 16. 4. 2001. u Splitu nastanjena u Vrpolju, Posušje,  Stjepan Jukić, rođen 9. 8.2001. u Mostaru nastanjen u mjestu Batin, Posušje.

(Večernji.ba)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: