CIKBIH: Naređeno ponovno brojanje glasačkih listića na više biračkih mjesta

Razmatrajući zahtjeve za ponovno brojanje glasova, Centralna izborna komisija BiH je na današnjoj sjednici naredila ponovna brojanja na više biračkih mjesta, koja će početi sutra u 10.00 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu, saopšteno je iz CIK-a BiH.

CIK je usvojio zahtjeve akreditovanih posmatrača Stevana Sandića, Mirjane Đokanović, Neđe Davidovića, Ignjatija i Miloša Ignjatića od 21. oktobra za ponovno brojanje glasačkih listića i naredio ponovno brojanje glasačkih listića za kandidata SNSD-a Gorana Mitrovića za Narodnu skupštinu Republike Srpske /RS/ na četiri biračka mjesta u Izbornoj jedinici četiri.

Riječ je o redovnim biračkim mjestima 054B004 Dom kulture Lopare, 023B001 Osnovna škola Donji Žabar, 054B010B Priboj /Lopare/ i 023B003 Osnovna škola Lončari /Orašje/Donji Žabar/.

CIK BiH je usvojio zahtjev Partije demokratskog progresa (PDP) i naredio ponovno brojanje glasačkih listića za ovu partiju na redovnim biračkim mjestima 034B082 i 034B083 /Banjaluka/ za izborne nivoe Predsjedništvo BiH i Narodna skupština RS.

Djelimično je usvojen zahtjev Hrvatske stranke prava za ponovno brojanje glasačkih listića i naređeno ponovno brojanje glasačkih listića i utvrđivanje izbornih rezultata za Antu Bilića i Berislava Eleza, kandidata Hrvatske koalicije HDZ 1990-HSP unutarstranačke liste na redovnim biračkim mjestima u izbornim jedinicama Fojnica i Vitez za Skupštinu Srednjobosanskog kantona.

CIK BiH će izvještaje iz Glavnog centra za brojanje o obavljenom ponovnom brojanju razmatrati početkom iduće sedmice i tek nakon toga imaće nove informacije za javnost.

Srna

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.