CIK naredio brojanje glasačkih listića na 27 biračkih mjesta u 21 gradu

U toku je proces utvrđivanja rezultata Općih izbora 2018. godine koji podrazumijeva objedinjavanje rezultata izbora sa redovnih biračkih mjesta i rezultata brojanja glasačkih listića u Glavnom centru za brojanje.

U vezi s tim, danas je Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine donijela naredbu Glavnom centru za brojanje, da izvrši brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora na 27 biračkih mjesta iz 21 grada ili općine i to za različite nivoe vlasti, a u cilju pravilnog utvrđivanja rezultata glasanja, objavio je CIK BiH na svojoj web stranici.

Inače, 10, oktobra u glavnom centru za brojanje glasova Centralne izborne komisije BiH u sarajevskoj dvorani Zetra oko 19 sati počelo je brojanje glasova.

U posljednjima danima došlo je do brojnih reakcija iz pojedinih političkih stranaka u vezi sa izbornom krađom, te je traženo da se izvrši ponovno brojanje za pojedina biračka mjesta ili nivoe vlasti. Jučer je stranka Narod i pravda predala SIPA-i krivične prijave zbog sumnje na izbornu krađu.

Fena

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: