CIK BiH: Nema većih promjena u rezultatima

Na izborima za Narodnu skupštinu Republike Srpske (RS) u svih šest izbornih jedinica vodi SNSD, djelimični su rezultati iz Glavnog centra za brojanje glasova Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Prema danas objavljenim rezultatima, SDS je na drugom mjestu u pet izbornih jedinica, dok je u jednoj izbornoj jedinici drugi PDP, koji je u tri izborne jedinice treći po broju osvojenih glasova.

Na izborima za Parlament Federacije BiH SDP BiH vodi u pet od 12 izbornih jedinica, dok je u četiri izborne jedinice na drugoj poziciji.

SDA je najbolji u tri izborne jedinice, u pet izbornih jedinica je na drugom i jednoj na trećem mjestu.

U borbi za poslanička mjesta u federalnom parlamentu HDZ BiH vodi u četiri izborne jedinice sa većinskim hrvatskim stanovništvom.

Kada su u pitanju izbori za članove Predsjedništva BiH, i dalje vode Nebojša Radmanović iz SNSD, Bakir Izetbegović iz SDA i Željko Komšić iz SDP BiH.

Prema ažuriranim podacima, Milorad Dodik prvi je na izborima za predsjednika RS, dok na izboru za hrvatskog potpredsjednika RS vodi Emil Vlajki iz Narodne demokratske stranke, a bošnjačkog potpredsjednika Enes Suljkanović iz SDP BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

%d blogeri kao ovaj: